Witamy

Siemka Wam Pasjonaci , Jedna Pasja Jedna Miłość !

Co zamiast drogich szamponów – jak radzicie sobie z łuszczycą skóry głowy?

joto

Member
Member
Punkty
1
Łuska, swędzenie, czasem nawet drobne rany – wszystko typowe dla łuszczycy skóry głowy. Przerobiłem już kilka aptecznych szamponów, poprawa chwilowa albo żadna. Co wam naprawdę pomogło? Może coś bardziej naturalnego?

solent

Member
Member
Punkty
3
Najpierw scalp peeling – nakładany na suchą skórę głowy, najlepiej na minimum 15 minut, ale można nawet na całą noc. Potem szampon psorisel – dostępny w każdej aptece. Taki peeling można też stosować na inne miejsca, jeśli łuszczyca pojawia się poza głową. U mnie to dobry start przed jakimkolwiek leczeniem.
485845294-608208959044402-7681068491317454200-n.jpg

tokton

Member
Member
Punkty
3
Mogę polecić maść z wrotyczu, glistnika i krwawnika – sam robię w domu. Bez alkoholu, bez konserwantów, dobrze wycisza skórę. Ale warto też mieć coś lżejszego na co dzień – ja stosuję płyn Psorisel na noc, żeby utrzymać efekty między nawrotami.

Ostatnia edycja:

barator

Member
Member
Punkty
1
Wygląda to na klasyczną łuszczycę. Ja przeszedłem na delikatne szampony – używam Vianka i Sylveco, czasem też Biolaven. Maski do włosów też dają radę, np. Garnier Hair Food – nakładasz, trzymasz chwilę i spłukujesz. Dobrze myje skórę głowy i nie drażni. Te wszystkie "magiczne" szampony z apteki działają dopóki się ich używa. Potem wszystko wraca. U mnie trzyma się najdłużej, odkąd stosuję też Psorisel co kilka dni – nie tylko w ostrym stanie, ale też profilaktycznie.

Do góry